NoCarb Noodle

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag tészta helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Hogyan hat a glükomannán?

Avagy a „legiszákosabb” növényi rostok

A konjak glükomannán

A manapság Ördögnyelv néven elhíresült növény – hivatalos nevén a Konjac - legfontosabb alkotóeleme és hatóanyaga a glükomannán.

A glükomannán nem jelent mást, mint a növény vízben oldódó élelmi rostjait. Ezek egy fantasztikus tulajdonsággal rendelkeznek: szuper abszorbens képességgel bírnak, vagyis a növényvilágban egyedülálló módon, molekuláik képesek saját tömegüknél akár 300-szor több vizet megkötni! A Konjac liszt élelmi rostjai a legkiválóbbak a vízben oldható élelmi rostok közül.

A Konjac lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak kalóriát előállítani belőle, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják, kitisztítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. Diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe, ugyanis rendkívül alacsony a kalória tartalma és csaknem szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

A fogyókúrás kapszulákba is a Konjac lisztet töltik!

Liszt formájában sokoldalúbb a felhasználása és könnyebben beilleszthető az étrendbe is: főzelékek, szószok, levesek sűrítésére, pudingnak, gyümölcszselének, salátaöntetnek, stb.

 

Így felmerül a kérdés: miért ne tennéd az ételeidbe is?

Amennyiben sűrítőanyagként ezt használjuk, és nem a hagyományos keményítőket, liszteket – máris sokat tettünk nemcsak egészségünkért, fogyhatunk és elkerülhetjük a visszahízást, jojó effektust is. Kevesebb étellel is jóllakottsági érzetet kelt, ugyanakkor a rostokat a gyomor szeretné megemészteni, és sokáig „dolgozik” vele – amíg ez a folyamat tart addig nincs éhségérzet.

Élelmiszer analitikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a NoCarb Konjac liszt kimagasló minőségű és 100 grammonként közel 83 gramm rostot - glükomannánt tartalmaz.

 

Hogyan használd?

Ha nem épp sűrítő vagy állományjavító anyagként teszed főztödbe, elegendő hozzá egy pohár és némi folyadék:

Fogyni vágyóknak javasolt étkezés (ebéd és vacsora) előtt fél órával 2 dl cukormentes üdítőbe, folyadékba elkeverni 1 csapott teáskanál lisztet. Ezt akár azonnal is el lehet fogyasztani-, meginni- vagy 5-10 perc után, miután már zselés állagúvá vált- bekanalazni. Fogyás érdekében legalább napi legalább 4 g liszt, vagy ebből készült étel fogyasztása javasolt. (egy csapott teáskanál kb. 2 g).

Naponta többször is fogyaszthatod, de egy alkalommal ne fogyassz többet 4 g-nál!

Fontos!
A konjac lisztet SOHA ne vegyük szájba és igyunk rá vizet, mert FULLADÁSVESZÉLYES! Amennyiben Konjac lisztből készült ételt fogyasztasz, igyál sok folyadékot, hogy a glükomannán elérje maximális hatóerejét és segítse az tápcsatorna egészséges működését.

 

Főzési tippek:

Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Előzőleg mindig el kell keverni szemcsés anyaggal (só, édesítő) majd kis hideg folyadékkal - és ne várjuk meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett bele a készülő, meleg ételbe.

Puding főzőséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz

Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt – állni kell hagyni 30-60 percig.

Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 g mennyiségű lisztet használunk, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.

A Konjac liszt alkalmas arra is, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.

Sűrítés konjac liszttel - videó

Konjac lisztes receptekért keresd fel Facebook oldalunk – meg fogsz lepődni mennyi lehetőséggel találkozol!

Fogyjon NoCarb konjac liszttel – illessze be fogyókúrájába, étrendjébe - a tartós kiegyensúlyozott fogyásért és a sikeres eredmény megőrzéséért!

Megveszem a lisztet Köszönöm, de még gondolkodom »