NoCarb Noodle

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag tészta helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Termékeink már megvásárolhatók a MediLine üzleteiben is! Üzletek elérhetősége »

A NoCarb termékek

NoCarb Rost SütőMix

Az igazi szénhidrátmentes, gluténmentes sütésre alkalmas keverék! Hagyományos ízű és állagú sütikhez – a lehető legalacsonyabb kalóriatartalommal! Minden diétába beilleszthető!

Összetevők: cellulóz, útifűmaghéj, konjac liszt, agar-agar, pektin, szentjánoskenyér-liszt.

Rost SütőMix receptek »

Vásárlás

NoCarb DaraMix

A DaraMix tökéletesen alkalmas a hagyományos búzadara helyettesítésére. Készíthetünk belőle császármorzsát, túrógombócot, grízgaluskát, tejbepapit, süteményeket és sok-sok minden mást is, édeset-sósat egyaránt.

Összetevők: Cellulóz, xantán, konjac liszt

DaraMix receptek »

Vásárlás

ZsemleMix

Kiválóan alkalmas fogyni vágyók, tojásra allergiások, cukorbetegek, tej és/vagy glutén érzékenyek, sportolók, paleo, szénhidrát csökkentett, IR, AIP diétázók étrendjébe!

Összetevők: Gluténmentes növényi rostok: cellulóz, útifűmaghéj, kollagén peptid, alma rost, xantán

ZsemleMix receptek »

Vásárlás

Kakaós Muffin por

Az igazi diétás muffin alappor, 12 muffinban összesen 1,5g szénhidráttartalommal! Csak összekeveri vízzel, édesítővel és mehet a sütőbe 25 percre! Gyors, egyszerű, finom!

Összetevők: gluténmentes növényi rostok (cellulóz), teljes tojáspor, kakaó (20%-22%), útifűmaghej, szódabikarbóna, GDL (glükono-delta-lakton) konjac liszt, xantán

Muffin por receptek »

Vásárlás

Gumicukor alappor

Tetszőleges ízesítésű gumicukrok elkészítéséhez. A növényi zselésítő egyaránt alkalmas édes és sós ételek készítésére: tortazselének, aszpiknak, stb...

Összetevők: konjac liszt, xantán

Vásárlás

Almás-fahéjas Shake

Nem tartalmaz mesterséges aromákat, tartósítószert, színezéket. Kiválóan beleillik a fogyni vágyók, sportolók valamint a paleolit étrendbe is!

Összetevők: almarost, kollagén peptid, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, xantán

Vásárlás

AlmaRost

Prémium minőségű 100% almarost! Mindenféle mesterséges színezéktől és tartósítószertől mentes, prémium minőségű, vegyszermentesen előállított természetes almarost.

Összetevők: 100% almarost

Vásárlás

7x Eritrit-Stevia Édesítő

A cukornál hétszer édesebb, nullakalóriás, természetes édesítőszer. Teljesen utóízmentes, a steviára jellemző kesernyés mellékíz nélkül! Hideg és meleg ételek édesítésére! Sütésálló, édes íze magas hőmérsékleten sem csökken.

Összetevők: Eritritol, Stevia

Vásárlás

NoCarb kakaós, kakaós-mentás és vaníliás pudingok

Diétás pudingporok alacsony kalória és minimális szénhidrát tartalommal!

Összetevők (kakaós): Holland típusú, 22% zsírtartalmú kakaó, konjac liszt

Összetevők (kakaós-mentás): Holland típusú, 24% zsírtartalmú kakaó, konjac liszt, mentol kristály

Összetevők (vanília): Konjac liszt, tojássárga por, Bourbon vanília örlemény, béta-karotin

Vásárlás

Lapozzon bele a NoCarb Termékkatalógusba!

A NoCarb Noodle tészták

Hogyan lehetséges, hogy a NoCarbNoodle nem tartalmaz sem szénhidrátot sem kalóriát? Ez ellentmond mindannak, amit a tésztafélékről tudunk!

A titok a NoCarb liszt fantasztikus tulajdonsága – a kivételes nedvmegkötő képesség.
Képes saját tömegének akár háromszázszorosát is megkötni. Ezért a NoCarbNoodle 100 gr kész tésztában alig 4 gr liszt van, aminek a tápanyag tartalma igen elenyésző.

Az elfogyasztott tészta - a vízben oldódó növényi rostjainak köszönhetően - mégis laktató. Étkezés után órákig jóllakottnak érezzük magunkat. A gyomrot és a bélrendszert emésztésre serkenti, ezáltal több kalóriát éget el szervezetünk, mint amennyit a tésztával bevittünk, ugyanakkor ballasztanyagként végigvonul a bélrendszeren kitakarítva azt.

Minden diétába könnyen beilleszthető, azok, akik szeretik a tésztaételeket, de egészségügyi állapotuk okán tartózkodniuk kell tőle a NoCarbNoodle-val esélyt kapnak arra, hogy ne kelljen teljes mértékben mellőzniük a kedvelt ételeket.

1. Alapanyag:

Konjac-ot elsősorban Délkelet-Ázsiában és Afrikában termesztik illetve ültetik. Jelenleg nincs ültetési adat Amerikára és Európára vonatkozóan. A termelés főleg Japán, Kína, Burma, Vietnam, Indonézia és más ázsiai országokra jellemző.

Konjac - Genus Amorphophallus egy évelő növény. Leginkább a szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki területek tengerszint feletti 800 méter magasságban nő, ahol az átlagos hőmérséklet 16 ℃ és a környezet szennyezés is igen alacsony. Az ilyen kiváló földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően a Konjac növény gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű. A liszt - továbbiakban NoCarb liszt - legfontosabb alkotóeleme a glükomannán a növény vízben oldódó élelmi rostjai. A glükomannán egy fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik, ez a tulajdonság emeli ki a többi vízben oldódó élelmi rost sorai közül és ennek köszönheti mérhetetlen népszerűségét, a glükomannán molekulái képesek saját tömegüknél akár háromszázszortöbb mennyiségű vizet megkötni. Minél jobb minőségű a liszt annál nagyobb a nedvesség megkötő képessége.

A növény ehető része a lapos, kerek gumó, átlagosan legalább 25 cm átmérőjű, világoszöld, sötétlila foltokkal. Szára vaskos, erős, fás, levelei tenyér alakúak. Természetes élőhelyén gyér erdőkben nő.

A Konjac gumó nagyon tápláló, alkotó elemeit tekintve:

A NoCarb liszt élelmi rostjai a legkiválóbb a vízben oldható élelmi rostok közül, amit a természetnyújthat az embernek. A lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. Diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.
A japánok "vértisztító", valamint "a bélrendszer kéményseprője" névvel illetik.
Az amerikaiak "életmentő" ételnek tartják a nyugatiak "civilizációs betegségei ellen."

Gazdag vízben oldódó élelmi rostjainak köszönhetően javítja közérzetünket, enyhíti fáradságérzetünket és kiválóan alkalmazható bármilyen étrendbe. Így az utóbbi években nagyon népszerűvé vált az egész világon, „mágikus”, „elképesztő” „szuperegészséges” jelzőkkel illetik.

A fő kémiai komponensek:
A konjak egyedülálló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik.

Minden 100 gramm NoCarb liszt tartalmaz 0,91g fehérjét, 0,52g zsírt, 0,11g telített zsírsavat, 82,79g élelmi rostot (glükommannán), 0,01g nátriumot, 187 Kcal-t.

2. Egészségre gyakorolt hatás:

A konjak egy jótékony lúgos élelmiszer. Különösen azok számára, akik sok állati eredetű, savas élelmiszert fogyasztanak,fontos, hogy rendszeresen iktassanak be táplálkozásukba lúgos kémhatású élelmiszereket is a sav-bázis egyensúly elérése/fenntartása miatt. A NoCarb liszt különösképpen alkalmas erre a célra. ANoCarb lisztből készült ételek nem csak a finom, ízletes étkezést biztosítják számunkra, de hozzájárulnak az egészségünk és jó közérzetünk megőrzéséhez, illetve segíthet a rák megelőzésében is.

a). Agyi-, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében:
A koleszterin az egyik legfontosabb zsír a szervezetünkben. A magas (LDL) koleszterinszint komoly kockázatot jelent ugyanis lerakodva az érfalakra érelmeszesedést, szívinfarktust, agyvérzést okozhat.

A NoCarb liszt alapú ételek fogyasztásával hatékonyan csökkenthetjük ezeknek a betegségeknek a kialakulását mivel az élelmi rostok megkötik, és nem engedik felszívódni a koleszterint. A rostok által felszívott koleszterin a bélsárral kiürül az emberi szervezetből.

b). Emésztési problémák, székrekedés, bélrenyheség:
A rostoknak köszönhetően segíti az emésztést, megelőzi a székrekedést és mozgásra készteti a beleket. Megtisztítja a bélfalakat, majdhogynem leradírozza a lerakódásokat és segít a gyors kiürítésében. Mindeközben vékony réteggel vonja be a bélfalakat, ami megakadályozza a zsírok felszívódását.

c). Fogyókúra, vércukorszint, glutén érzékenység:
A NoCarb liszt alapú ételek kiválóan alkalmasak a fogyni vágyóknak ugyanis alacsony a kalória tartalma – a NoCarb tészta - mindösszesen 8Kcal tartalmaz100 gr termékben, szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet. Nem tartalmaz glutént így a gluténra érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Mindenki bátran fogyaszthat konjak alapú ételeket, könnyen beilleszthető minden diétába. A legtöbb tészta alapú ételben bátran helyettesíthetjük a hagyományos tésztát a NoCarbNoodle-val.

3. A NoCarb liszt felhasználási területei:

Az élelmiszer és sütőiparban alapanyagként és adalékanyagként is használják. Pudingok, zselék, kenyér és sütemények sütéséhez, valamint ételek sűrítésére és tésztafélék gyártására használják.
Az elmúlt években, kivételes tulajdonságainak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségre szert tevő konjak-glukomannánt a gyógyszeripar is felfedezte. Napjainkban számtalan táplálék-kiegészítő készítményben jelen van – fogyást elősegítő készítmények, koleszterin szint csökkentésére szolgáló termékekben, székrekedés és IBS (Irritábilis Bél Szindróma) kezelésére használható termékekben, stb.

4. Miben különböznek a NoCarb liszt élelmi rostjai a többi vízben oldódó növényi rosttól?

A NoCarb liszt legfontosabb alkotóeleme a konjak-glükomannán.

Vásárlás