NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Barackos-vaníliás torta

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojások sárgáját összekeverjük a vanliával, 4 evőkanál édesítővel, olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk a maradék édesítővel és csipet sóval A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral, majd a tojások sárgájába beleöntjük a lisztet és fele tojáshabot, szépen csomómentesre keverjük, s a végén hozzáadjuk a maradék habot és nagy, levegős mozdulatokkal összevegyítjük. Tepsibe simítjuk és megsütjük – mint a hagyományos piskótát! A massza egy 20 x 33 tepsi piskóta sütéséhez elegendő.

Krém:
Jelen esetben vaníliás fehérjeport kevertem ki pici vízzel és konjak liszttel, de készíthető főzős vagy hidegen keverhető vaníliás pudinggal, én tejmentesen készítettem és friss barackkal díszítettem.

Véleményem szerint finom, nem fojtós, könnyű állagú piskótát kapunk, laktató, s mégis alig van kalória és szénhidráttartalma, könnyű vele dolgozni és nagyon ízletes!

Forrás/beküldő: link »

További receptek

Sült nudli
Brokkolis NoCarb rizs pirított csirkemellel
Totus batyus
Paleo cukkinis-zöldséges tészta
Sárgabarackos-túrós Lasagne