NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Csirkés "cannelloni" laskagombás paradicsomszószban

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mivel magát a tésztát nem kell külön megfőzni és nem is fog szétfőni sem, így csak alaposan megmostam s hagytam lecsöpögni, töltés és feltekerés előtt pedig konyhai papírtörlőn leitattam róla a rajta maradt vizet. 
Kicsit átvariáltam a receptet. Nem a húsos ragut töltöm bele a tésztába, mert sokkal macerásabb úgy feltekerni, hanem csak a húst nyersen, amit előre sóztam és borsoztam csak, majd elkészítettem a gombás ragut. 
A hagymát összekockáztam, egy tk. kókuszolajon a laskával együtt, kevés sóval összepároltam. ízesítettem borssal és a zeller zöldjével. 
Mikor visszapirult "zsírjára" ... öhm, kókuszolajára ) akkor hozzáadtam a paradicsompürét és a felszeletelt fokhagymát. Addig rotyogtattam őket, amíg meg nem töltöttem a tésztákat. 10 lap van egy csomagban. Mindegyikbe tettem egy ek. nyers darált húst. Jénaiba rétegezve; előbb tettem egy kevés gombás ragut, megágyazva a tésztának, 5 feltekert tészta, gombás ragu majd újból a tészták és végül a szósz. Ezt 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Teljesen megpárolódott a hús is. Sűrűsödött a paradicsom is. Végül 10 dkg light trappista sajtot tettem a tetejére és 10 perc alatt rápirítottam 
Nem a tipikus, olaszos fűszerezés kihagyva a hagyományos oregano-bazsalikom-kakukkfű kombót.
Jó étvágyat!

Beküldő: Elisabeth Bihari

További receptek

NoCarb túrógombóc
Mini protein kakaós croissant
Csirkés
NoCarb Dörmi
Totus batyus