NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Csokis, narancsos marcipán torta

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Vaníliás piskóta:

Elkészítés
a 3 tojás sárgáját, 3 kanál eritrittel, 3 kanál vízzel habosra keverjük
a tojások fehérjét a csipet sóval és az apránként hozzáadott maltitollal kemény habbá verjük
a liszteket és a sütőport összekeverjük majd a tojások habját és sárgáját is hozzáadjuk - óvatosan összeforgatjuk
sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)

Kakaós piskóta:

Elkészítés
a 3 tojás sárgáját, 3 kanál eritrittel, 3 kanál vízzel habosra keverjük
a tojások fehérjét a csipet sóval és az apránként hozzáadott maltitollal kemény habbá verjük
a kakaót, liszteket és a sütőport összekeverjük majd a tojások habját és sárgáját is hozzáadjuk - óvatosan összeforgatjuk
sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)

Csokoládé krém:

Krém elkészítése:
A beáztatott és megpuhult kesudiót egy botmixer vagy aprító segítségével sima, krémes állagúvá pürésítünk. Adjunk hozzá a mandulatejből annyit, hogy szép sima állagú krémet kapjunk.
A kakaóból, 1 kávéskanál konjac lisztből, édesítőből, mandulatejből, kókuszolajból főzzünk sűrű pépet, majd ezt alaposan keverjük össze a kesu-pürével. 
Tegyük hűtőbe pihenni

Narancsos marcipánkrém:
A mandulát egy nappal az elkészítés előtt áztassuk be langyos vízbe.

Krém elkészítése:
A beáztatott és megpuhult mandulát egy botmixer vagy aprító segítségével sima, krémes állagúvá pürésítünk. Adjunk hozzá a narancs levéből annyit, hogy szép sima állagú krémet kapjunk.
Az 1 kávéskanál konjac lisztből, édesítőből, mandulatejből, kókuszolajból főzzünk sűrű pépet, majd ezt alaposan keverjük össze a mandula pürével és a narancs reszelt héjával. Egy kis kurkumát tettünk a krémbe, hogy szép sárga legyen, valamint egy kis mandula aromát is, hogy intenzívebb marcipán íze legyen. 
Tegyük hűtőbe pihenni

Elkészítés:

Torta összeállítása:
Egy kis vízből (1 dl), édesítőből (2 ek) és vaníliából főzzünk szirupot, és hagyjuk kihűlni.
A kakaós lapot meglocsoljuk a fele mennyiségű sziruppal, majd rákenjük a narancsos- marcipán krémet. 
Erre tesszük a vaníliás lapot, amelyet ugyancsak meglocsolunk a maradék sziruppal. Majd az egészet bevonjuk a csokoládés krémmel.
Tetszés szerint díszíthetjük. Mivel a mienk egy kis tündérlánynak készült ajándékba, ezért virágokkal és pillangókkal díszítettük. (azzal a lábjegyzettel, hogy a díszítés emberi fogyasztásra a magas cukortartalom miatt nem alkalmas)

További receptek

Majonéz
Rizskoch
Kínai szezámmagos csirke csípős-édes bundában
Proteines kakaós csiga
Bejgli-NoCarb módra