Diós Marlenka
« vissza | kategóriák »Hozzávalók:
- 20 dkg Nocarb rost sütőmix
- 2 db tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- fahéj
- mézeskalács fűszerkeverék
- 2 dkg mézpótló (paleosoknak méz vagy porrá őrölt eritrit)
- 3 dkg DW porcukor helyettesítő
- 3 dkg DW 1:4 édesíő
- 4,5 dl víz
Krém:
- 1 l kókusztej
- 2 cs vaníliás pudingpor (paleo diétázok vanília aroma + konjak liszt)
- vanília aroma
- 3 dkg kókuszolaj
- ízlás szerint édesítő
- rumaroma
- 5 dkg DW 1:4
- + dióliszt
- + kb. 10-15 dkg durvára darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Közben elkészítjük a krémet, felforraljuk a kókusztejet (picit kihagyunk a puding kikeveréséhez), majd bele tesszük az édesítőt, aromákat, kókuszolajat, majd ha felforrt akkor a pudingot (konjaklisztet).
Végül belekeverjük a durvára darált diót, és annyi diólisztet hogy kellően sűrű legyen (nekem kb. 8-10 ek volt, de ez ugye változhat a konjakliszt használatánál).
Majd a tésztát 5 egyenlő részre osszuk, ez kb 15-16 dkg / adag.
Mindegyiket kinyújtjuk (akkorára , amekkora szilikon formát használunk.
Majd megsütjük a lapokat kb. 10-15 perc alatt.
Majd ha kihűlt, akkor rétegezzük a krémmel.
A tetejére plusz rakhatunk durvára darált diót (mint én) vagy akár cukrozatlan kakaóport, vagy finomra darált diót.
Forrás/beküldő: link »