NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Fahéjas csigula

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom az enyhén édesített felmelegített tejben. Ez idő alatt a kókuszzsírt szétmorzsolom a sóval és eritrittel elkevert rost sütőmixben. Ha feljött az élesztő hozzáadom a már kókuszzsírral elkevert rost sütőmixhez és adok hozzá még annyi langyos vizet (ez nekem 2 dl volt), hogy jól dagasztható tésztát kapjak. Jó alaposan átdolgozom a tésztát!!! Aki már készített kelt tésztát, ne azt az állagot várja, ez jóval masszívabb tészta, de könnyű vele dolgozni…. Kis időre (kb. fél óra) meleg helyre teszem, hagyom még egy kicsit kelni.
Amikor elkészült a tészta egy picit átdolgozom, majd kinyújtom kb. fél centi vastagságúra. Ezután megkenem a 2 evőkanál fahéj + 3 evőkanál eritrit keverékével. Pici vizet locsolok rá mielőtt feltekerem. hogy könnyebben olvadásnak induljon a fahéj és eritrit keveréke. Feltekerem, egy centiméter vastagságú szeletekre vágom, elfektetem a tepsiben.
Előmelegített sütőben arany barnára sütöm.
Ebből a mennyiségből kb. 16 db csiga készíthető!

További receptek

NoCarb tésztában sült fűszeres darált hús
Egyszerű zsemle
Daragaluska
Csokoládés piskóta baracklekvárral
Spenót krémleves