NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Karamellás almatorta

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Hozzávalók a karamellához:

A piskótához:

Elkészítés:

A karamellához való édesítőket beletesszük egy kis edénybe – hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet és feltesszük főni. Ha már fő és elolvadtak a szemcsék, akkor hozzáadjuk a vajat, sót és addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni (3-4 perc).
Ha besűrűsödött beleöntjük a sütőformába, amit nem árt előzőleg kis vajjal, vagy olajjal átkenni (nálunk egy 24x24 cm jénai), és oldalain is végig csurgatjuk –ami lehet akármilyen formájú – az a lényeg, hogy a beletöltött és a forma oldalára csurgatott karamell megragadjon. (szilikon forma nem biztos, hogy erre jó)

Erre a karamell rétegre tesszük az almaszeleteket – az aljára és az oldalára is.

A piskótához összekeverjük az összes száraz hozzávalót és a diót. Egy másik edénybe pedig a nedves hozzávalókat – majd ezt ráöntjük a száraz hozzávalókra és alaposan összekeverjük.

A masszát rákanalazzuk az almaszeletekre, és elsimítjuk. Alufóliával légmentesen lefedjük a sütőformát és 170-180 fokon 30-35 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, leellenőrizzük, hogy átsült-e, ha szükséges visszatesszük a sütőbe – ha nem akkor rátesszük a tálcát, vagy tányért (amin a tortát szeretnénk tálalni) és egy mozdulattal átfordítjuk a sütőformát. 

A torta szépen átfordul a tányérra és a karamellás alja lesz a teteje – amit tálaláskor tovább díszíthetünk friss gyümölccsel, tejszínhabbal stb.

További receptek

NoCarb lángos
Töltött szendvics
Fahéjas tészta NoCarb Módra
Sonkás petrezselymes túrógombóc natúr sertéstarjával
Reggelire kávés-fahéjas keksz