NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Low-Carb Pizza

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

a feltéthez:

Elkészítés:

A sütőt 200°C-ra melegítettem.

A tésztához a tojásokat feltörtem, s hozzáadtam a túrót, a zabpelyhet, a NoCarb rostmixet, s a sajtot, valamint egy csipetnyi sót. Mikor minden hozzávaló a tálban volt, ráküldtem a botmixert, s addig dolgoztam, míg egyenletessé nem vált a massza. Miután elkészült, negyed órára félretettem pihenni, hogy a zab és a NoCarb liszt tegye a dolgát, álljon össze a tésztácskánk. Nem tettem hozzá semmiféle kelesztőszert (élesztőt, szódabikát, szalalkálit), s nélkülük is tökéletes állaga lett! :)

Amíg a tészta pihent, előkészítettem a többi hozzávalót. A sajtot lereszeltem, a sonkát csíkokra vágtam, a koktálparadicsmokat félbe, a hagymát kockára, s összedobtam egy házi cukormentes ketchupot is.  

A tésztának nem kell gyúrhatónak lennie, inkább csak kenhetőnek. Ez az állag tökéletes ahhoz, hogy egy sütőlapot kibélelj szilikonos sütőpapírral, s egyelneltesen elterítsd rajta a masszát. A formázást enyhén vizes kézzel végezd! :) Nem kell tocsogjon, csak annyira legyen nedves, hogy a kiálló kis tüsiket el tudd simogatni, s egyenletes felszínt kapj! ^^ 

Ha kész van, mehet a sütőbe! Nálam körülbelül 20 percet vett igénybe, de azt javaslom, nézegessétek közben, mert sütője válogatja, milyen hamar pirul meg! :) Ha szép aranybarna a színe, akkor jöhet a ketchupos kenés és a feltét (a sajt kivételével), amivel körlöbelül 10-15 percet ment nálunk. A kaland kedvvért kipróbáltam, hogy egy-két evőkanál maradék spenótfőzelékkel koronáztam. Sikert aratott! :)

Mikor kicsit megfonnyadtak a zöldségek rajta, a reszelt sajtot is rádobtam, s piruláig visszatettem.

Forrás/beküldő: link »

További receptek

Sárgabarackos-túrós Lasagne
3 perces tiramisu
NoCarb pohárkrém
Extra diétás rumos csokis torta
Túrógombóc