NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Majdnem hortobágyi, húsos, spenótos rakott palacsinta

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

A palacsintához valók:

A raguhoz valók:

Elkészítés:

A palacsinta elkészítése:
A négy tojást habosra keverem (mintha rántottát készítenék) és apránként hozzáadom a NoCarb konjac lisztet. Várok egy kicsit amíg besűrűsödik, majd hozzáöntöm a tejet (legyen normál palacsinta állagú) és a sót. A spenótot forrásban lévő vegetás vízben megfőzöm, majd apróra vágom és a palacsinta tésztához keverem. Miközben sütöm a palacsintát, álltó helyében tovább sűrűsödik a tészta. Tetszés szerint hígítható!!! Ebből a mennyiségből kb. 7 – 8 db palacsinta jön ki...

A besamelmártás elkészítése:
A tejet, a vajjal és a sóval egy lábasban felforralom, majd a NoCarb konjac liszttel besűrítem.

A hortobágyi, húsos – rakott palacsinta elkészítése:
Egy kerek hőálló tálba, rétegesen elhelyezem az elkészült hozzávalókat a következőképpen: palacsinta – ragu – palacsinta – besamelmártás – palacsinta – ragu….. addig, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére zsírszegény sajtot reszelek és előmelegített sütőben (légkeveréses 180 C o) kb. fél órát sütöm, amíg megpirul a tetején a sajt.
Jó étvágyat hozzá!!! 

További receptek

NoCarb Pizza
Pita
Egyszerű zsemle
Magos sajtos muffin
Húsgombóc leves