NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Nocarb Parmezános mákos rudacska

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Elkészítés:

A rostot bele rakjuk egy tálba, hozzáadjuk a 2 tojás, sót, parmezánt, sütőport és vajat, valamint a meleg vízben feloldott és csomómentesen elkevert élesztőt, majd hozzáadunk 3-4 evőkanál kefirt és összedolgozzuk – mivel a kefir mennyisége a tojás nagyságától is függ, részletekben adjuk hozzá, addig, amíg egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ha egy kicsit még ragad nem gond – mert 15 perc pihentetés után egy gyúrható nem ragadós, könnyen kezelhető tésztát kell, kapjunk. Amíg pihen a tészta, addig begyújtjuk a sütőt, előkészítjük a tepsit és reszelünk sajtot, vagy előkészítjük a magokat – keveréket, amivel megszórjuk a stanglit. A tésztát 2 részre osztjuk – kinyújtjuk kb fél centis vastagságúra, széleit levágjuk, hogy téglalap alakot kapjunk, megkenjük tojással és megszórjuk ízlésünknek megfelelően – a mi esetünkben vörös cheddar sajttal. Tetszőleges nagyságú csíkokra vágjuk.   A leszelt széleket hozzágyúrjuk a másik részhez, majd megismételjük a stangli készítést. Sütőbe rakjuk és 10-15 perc alatt megsütjük.

Forrás/beküldő: link »

További receptek

Zsemle
Répás
Sajttorta palacsinta
Mákos tészta NoCarb tésztából
Összenyomós melegszendvics