NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Ribizlis-málnás desszert sütés nélkül

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Málna és ribizlizselé:

Elkészítés:

A málnát és ribizlit megtísztitjuk majd a 0.5 dl vízzel és az édesítővel felforraljuk kb. 2-3 percig.

Pár darab ribizliszemet félrerakunk a többit pürésítjük. Újra felforraljuk és a pektinnel besűrítjük, átpaszirozzuk. A tejet egy edénybe öntjük, belekeverjük az édesítőt, a kakaóvajat  és a vaníliarúd kikapart belsejét, lassú tűzön főzni kezdjük. Nem forraljuk, folyamatos kavargatás mellett főzzük, amíg az édesítő és a kakakóvaj elolvad, hozzáadjuk a daramixet folyamatos keverés mellett, sürűre főzzük, ha kész levesszük a tűzről.

Hűlni hagyjuk majd botmixerrel  összeturmixoljuk. A félgömb formákat/muffinformákat, kikenjük az olajjal. A grízt a félgömbformába kanalazzuk a közepükbe egész szem ribizliket nyomunk majd bfedjük a maradék tejbegrízzel, hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára, ennyi idő alatt dermed meg. Kiborítjuk a formából és a málnás ribizlizselével díszitjük, a tetejére ribizlit rakunk.

Forrás/beküldő: link »

További receptek

Totus dallam
NoCarb bejgli
Tejbegrízes daratekercs
Almás lepénykék
Rebarbarás lepény