NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Rostmixes fehérje zsömi

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

A tetejére: lenmag, szezámmag, tökmag vagy amit akartok

Elkészítés:

Először a száraz összetevőket keverd egybe, majd a nedvesebbek is odacsapódhatnak. Alaposan, csomómentesen, két kis manccsal gyúrd össze… ha jól dolgoztál, akkor az eredményed valóban valami szépen összeállt, ruganyos kisgombócra fog emlékeztetni.
 
Hagyd így egy picit pihenni, közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
 
Tedd a zsömlét egy szilikonos vagy hőálló formába – célszerű valamivel mindenképp körbekeríteni, mert bármennyire is szikárnak tűnik a kis gombócunk, az a tapasztalatom, hogy hőre kissé szeret elterülni. Erre egy ogre méretű muffin forma vagy a felfújtakhoz használandó forma, vagy bármi tökéletes, amiben fantáziát látsz.
 
Még egy tipp, hogy a sütés pöpec legyen! Ha nem hőlégkeveréses a sütőd, akkor érdemes sütőzacsekban csinálni vagy alufóliával letakarni, hogy a belseje tökéletesen átsüljön! Én körülbelül fél órát sütöttem, de mindenkinek másképp viselkedik a sütője, így egy szurival nyugodtan teszteld, hogy neked is átsült-e!
 
Szóval a zsömi elkészült, innentől kezdve a történet befejezése rád van bízva: hagyd kihűlni, majd ízléses és ízlés-ficamos módon megtömheted... és bárhol, bármikor fogyaszthatod! Biza, nemcsak otthon a kislakodban, hanem magaddal is viheted a nagyvilágba… majd meglátod, a Te zsömid lesz a sztár, a sok utazástól-rázkódástól megviselt, dobozba fülledt csirke-rizs-brokkoli trilógia mellett!
 
A zsömlénk olyan vagány, hogy - jó párunkat megszégyenítve - bizony jól bírja a másnaposságot, így hűtőbe egy kis dobozba vagy zacskóba téve a következő napra is elspájzolható.

Forrás/beküldő: link »

További receptek

Avokádó krémes tészta hallal
NoCarb Noodle tejbegríz
Összenyomós melegszendvics
NoCarb gyümölcsrizs
Tökös-rostmixes kakaós csiga