NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Spenótos, sajtos lasagne

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Elkészítés:

A NoCarb Lasagne tésztát öblítsd át citromos vízzel, majd pár perc alatt főzd meg forró, sós vízben.
Töröld szárazra a lapokat és tedd félre.
A sajtkrémet készítsd el ízlésed szerint, én 400 gramm zsírszegény sajtkrémet pici tejjel, kevés zöldfűszerrel és sóval pár perc alatt megfőztem és krémesre kevertem, majd félretettem sűrűsödni.
A spenóthoz ezúttal most bolti parajpürét használtam, felolvasztottam a pürét, 1 dl tejjel elkevertem sót és fokhagymát adtam hozzá és krémesre főztem.
Mivel fagyasztott parajpürét használtam, s nem készítettem semmiféle lisztes rántást hozzá, így némi zabkorpát/zabpelyhet adtam a spenóthoz, hogy felfogjam a nedvességet, ha valaki a zabot kikerülné, az használhat sűrítésre útifű maghéjat vagy kevés konjak lisztet. Ez utóbbit én a hideg folyadékkal elkeverve adnám a spenótpüréhez.
(Leforrázott, friss spenótlevelek is tökéletesek, sőt, még egészségesebbek, ezt némi sóval, fokhagymával ízesítve, apróra vágva tegyük a lasagne tésztára. Nekem most sajnos nem volt friss spenótom, így fagyasztott, bolti, natúr parajkrémet használtam.)
Összeállítottam a rétegeket:
Egy hőálló szilikonedény aljára Nocarb Lasagne tésztalapokat tettem, erre került a parajpüré, sajtkrém, szeletelt zsírszegény sajt, majd zöldfűszerek, majd újra lasagne tészta, spenót, sajtkrém és sajt. Rétegezzük kedvünk szerint, amíg el nem fogynak a hozzávalók, tetejére sajtot és fűszereket tegyünk, majd sütőben süssük készre, ez kb. 10-15 perc. 
Amikor a sajt olvadni-pirulni kezd, akkor jó.
A lasagnét hagyjuk alaposan kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!

Beküldő: Dia Martinka

További receptek

Avokádó krémes tészta hallal
Céklás brownie
Kinder tejszelet
Töltött szendvics
Kókusz-és mákgolyók