NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Tarte Tatin

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Tészta:

Elkészítés:

Egyszerűen lassú tűzön összefőzünk, hagyva kissé darabosan. Majd, mikor még langyos hozzáadjuk a konjac lisztet, amely tartást ad neki az alma pektin tartalma mellett.
Legelőször a csatos tortaforma (24cm) aljára méretre vágtam a sütőpapírt és az aljára 2 kisebb, vékonyra szeletelt, édes alma. Ez sült almás lap a torta díszítése is egyben lesz, mikor megfordítjuk.
A száraz összetevőket elkevertem egymással. A banánokat a két tojás sárgájával összepürésítettem. Ráöntöttem a lisztes, diós, citromhéjas keverékre. Kisebb tálba szórtam a szódabikarbónát, majd ráöntöttem a citrom levét. Felhabzik, de nem kell megijedni. Jól elkevertem és apránként adagolva a vizet összekevertem. A tojásfehérjehabot 3 részletben adtam hozzá, ezzel pluszban lazítva. Ne lepődjetek meg a banán és a dió miatt kissé barna színe lesz, ill. nem folyós állagú, mivel a növényi rostok azonnal megszívják magukat vízzel. Így sűrűbb lesz a tészta. Az almák tetejére rákanalaztam, elsimítottam. A torta forma alá tettem egy másik tepsit elővigyázatosságból (és milyen jól tettem) a kiszivárgó karamellizálódott alma leve miatt).
Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt, 180-190 fokon megsütöttem. Tűpróba!
Mikor kihűlt, kettévágtam. Az aljára kentem a mazsolás almadzsemet és ráfordítottam az almás tortalapot.

Beküldő:
Bihari Böbi

További receptek

NoCarb bejgli
Stíriai metélt
NoCarb fasírt muffin
Túrókrém
NoCarb halpogácsa salátával chilis öntettel