NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Tésztában sült csirkeragu

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Öntet:

Elkészítés:

A tojásokat, vizet, kacsazsírt, a sót késes aprítóban összeturmixoljuk. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk. (akkor jó a tészta, ha nem ragad a kezünkhöz) kb. 30 percet folpakba csomagolva pihentetjük. Közben elkészítjük a  ragut. A hagymát kockára vágjuk és a kacsazsíron lepirítjuk hozzáadjuk a szeletelt gombát, a szárított kápia paprikát és a kockára vágott húst sózzuk, borsozzuk tovább pirítjuk, fűszerezzük és kevés vízzel felengedjük, a húst puhára pároljuk, ha szükséges vizet öntünk alá (kb. 1-2 dl). A 3 db tojást keményre főzzük, lepucoljuk negyedekre vágjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk ( 2 gombócot a hűtőbe tárolunk felhasználásig) Rosttal meghintett deszkán 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tészta közepét és a széleit a felvert tojással lekenjük, a közepére halmozzuk a csirkeragut, a negyedre vágott tojásokat rárakjuk. A tésztát a rövid oldalán összecsípjük, a hosszabbik olalon középen is összecsípjük a tésztát. A  tészta külsejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 200 fok kb. 10 percig sütjük, majd 170 fokon aranybarnára sütjük kb. 15-20 perc. ToTu tejföllel meglocsolva kínáljuk.
Jó étvágyat!

Forrás/beküldő: link »

További receptek

Túrókrém
Túrós mákos kalácskoszorú
Rakott karfiol
Bejgli-NoCarb módra
Chillis gyömbéres kalács libamájjal erdei gyümölcsökkel