NoCarb

Gyors, könnyű és ideális alternatíva a hagyományos és szénhidrátokban gazdag alapanyagok helyettesítésére. Minden diétába könnyen beilleszthető.

Egészséges, Organikus, Vegetáriánus!

Túrós áfonyás bejgli

« vissza | kategóriák »

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítés:

Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd bejgli tésztájának hozzávalóival együtt jól összedolgozzuk, hűtőszekrényben hagyjuk egy kicsit állni a tésztát –mert így könnyebben lehet nyújtani és formázni.
Ezalatt összekeverjük töltelékhez valókat- az áfonya kivételével.
A bejgli tésztáját nyújtsuk ki téglalap alakúra – ajánlatos fólián, vagy sütőpapíron, szilikon lapon nyújtani, mert könnyebben fel lehet majd csavarni a hajlékony alsó lap segítségével. (kb 25 x 30 cm téglalap lett)
A túrót óvatosan kenjük rá a lapra, úgy hogy a szélein kb. 1- 1,5 cm szabadon hagyunk. A túróra szórjuk rá az áfonyát. Ha a túrót nedvesnek találjuk – és vegyük figyelembe, hogy az áfonya is fog nedvességet kiengedni magából – szórhatunk még rá egy kis konjac lisztet, rostmixet, vagy bármit, ami képes megkötni a nedvességet.
Feltekerjük – szorosan és sütőformába helyezzük (nálunk 11cm X 25 cm belméretű formában sült). A sütőformát sütőzacskóba tesszük, amit jól bekötünk, hogy a forró gőz ne párologjon ki belőle.
Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon 45 percig sütjük. Ezután levágjuk a sütőzacskót- tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha szükséges még visszatesszük kb 10 percre, majd hagyjuk rácson kihűlni – hidegen szeleteljük, és tálaljuk.

További receptek

Mákos lepény friss, sült őszibarackkal
Mézeskalács
NoCarb lángos
Angyali lazacos-spenótos tészta
Zsemle